Avolare vangt zieke en gewonde wilde dieren op in een duurzaam en innovatief complex. We verzorgen ze en zetten ze zo snel mogelijk weer uit in hun natuurlijke omgeving. We delen met het publiek wat we voor de dieren doen. Zo laten we zien dat het belangrijk is om goed voor de natuur te zorgen. Per jaar zijn we zo in staat om tienduizend dieren te helpen.

Wilde dieren

Het is goed om de natuur zoveel mogelijk met rust te laten. Het opvangen van zieke en gewonde wilde dieren lijkt in strijd te zijn met dit uitgangspunt. De wilde dieren die in opvangcentra belanden, zijn daar veelal doordat ze in botsing zijn geraakt met de mens. Daarom vinden we dat we de morele plicht hebben om deze dieren te helpen. Dieren in nood hebben bovendien simpelweg recht op hulp. Dat staat in de wet.

De Patiënten

We helpen drie groepen dieren.

  1. We vangen wilde vogels op: van kleine zangvogels als de winterkoning tot grote roofvogels als de buizerd.
  2. We helpen kleine wilde zoogdieren, zoals egels, eekhoorns en dassen.
  3. We bieden onderdak aan ontheemde, exotische huisdieren, zoals papegaaien en slangen.

Deze laatste groep dieren vangen we (indien mogelijk tijdelijk) op omdat er in de regio geen andere geschikte opvangplekken voor zijn. Meer algemene huisdieren als honden en katten kunnen wel op andere locaties terecht, zoals bij asielen.

Ieder dier dat bij Avolare binnenkomt wordt eerst onderzocht en, indien nodig, behandeld door onze dierenarts. De behandeling kan variëren van het smeren van een zalfje tot een uitgebreide operatie. We brengen het dier vervolgens onder in één van onze intensive- of medium care verblijven waar we het nauwlettend in de gaten houden.


ziekenhuis

Binnen Avolare hebben de wilde vogels, wilde zoogdieren en gehouden dieren ieder een eigen ziekenhuisvleugel met een intensive care en medium care afdeling. Dit zorgt voor minder stress bij de dieren en voorkomt de verspreiding van ziektes. Dierverzorgers werken met strenge hygiëneprotocollen die opgesteld zijn volgens de nieuwste inzichten. Daarnaast werken we met een hygiënesluis om de insleep van besmettelijke dierziekten tegen te gaan. Het dagelijks schoonmaken van de dierenverblijven is voor iedere wildopvang een tijdrovende en dure klus. Daarom ontwikkelden we een nieuw type verblijf dat makkelijk en snel schoon te maken is.

Rehabilitatie

Het buitenverblijf heeft diverse soorten verrijking zodat het dier zich kan voorbereiden op zijn vrijlaten. Wanneer het dier weer in goede conditie is en zelfstandig kan overleven, laten we het dier vrij in zijn natuurlijke omgeving.

Wil je meehelpen?

Een donatie doen en dus de hulp aan dieren steunen? Heel graag!

Jouw donatie zorgt ervoor dat we onder meer:


  • Zieke of door menselijk toedoen verwonde dieren kunnen helpen.
  • Educatie kunnen geven.
  • Kennis kunnen verzamelen en delen.
  • Mensen kunnen helpen.
Image Image Image Image