Ontdek Avolare

LET OP: BEZOEKERSCENTRUM TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege een vernieuwing van ons bezoekerscentrum zijn we tijdelijk gesloten. We laten het op deze pagina en op onze social media kanalen weten zodra we jullie weer kunnen ontvangen.

OPENINGSTIJDEN

In ons bezoekerscentrum krijg je een inkijkje in het leven van Nederlandse wilde dieren. Ook laten we er zien wat je zelf kunt doen om de natuur in jouw eigen omgeving te helpen.
Tijdens je bezoek aan Avolare kun je een presentatie over ons werk volgen en een digitale rondleiding door het dierenziekenhuis krijgen. Ook staan onze gastheren en -vrouwen klaar om iets te drinken voor je in te schenken. Neem een kijkje in onze winkel en koop een origineel en duurzaam cadeau voor ander of jezelf.

Vanaf februari 2024 zijn we elk laatste weekend van de maand van 13:00u tot 16:00u geopend.

Programma

Tijd

Wat

13:30-13:45Presentatie Avolare
14:00-14:45Rondleiding buiten
15:15-15:30Presentatie Avolare

De presentatie is gericht op volwassenen. Kinderen zijn natuurlijk ook welkom; voor hen is de aansluitende digitale rondleiding interessanter en boeiender.
Buiten het programma kan onze winkel worden bezocht of plaats worden genomen op het terras. Elektrische fietsen kunnen bij ons worden opgeladen. Ook is er een bandenplakset aanwezig.

Honden zijn niet toegestaan op het terrein van Avolare.


Buitenterrein

Onze medewerkers geven je graag een boeiende rondleiding over ons buitenterrein. Maak een ronde tussen de buitenverblijven, geniet van de prachtige bloemen en planten en leer meer over de dieren en natuur. 

Let op:
Avolare is geen dierentuin en de dieren zijn niet aanwezig ter vermaak van onze bezoekers. Per buitenrondleiding kunnen er vanwege de rust van de dieren maximaal 20 personen (2 groepen van 10) deelnemen.

AVOLARE-WINKEL


In de Avolare-winkel verkopen we producten die bijdragen aan onze missie, namelijk het vergroten van het bewustzijn van onze invloed op de natuurlijke omgeving. Vogelhuisjes, insectenhotels, vleermuiskasten, unieke raamstickers, maar ook interessante boeken, handige zakgidsen. 

Daarnaast vind je er ook artikelen voor kinderen; dierenknuffels, verrekijkers, vergrootglazen en meer. 

Met jouw aankoop steun je ons werk en kunnen we nog meer dieren helpen.

KOFFIE EN WAT LEKKERS


Geniet tijdens je bezoek aan het bezoekerscentrum van een lekker kopje koffie, thee of een glaasje sap en iets lekkers.

Bij zonnig weer verkopen we ook heerlijke ijsjes in diverse smaken. Van watermeloen-munt, tot koffie-chocodip. Maar een gewoon aardbeien waterijsje kan natuurlijk ook. Voor ieder wat wils!

 


Educatie

Op dit moment vindt de educatie voornamelijk plaats op onze locatie door middel van exposities in ons bezoekerscentrum, lezingen en workshops.

In de toekomst willen we dit uitbreiden met lespakketten voor scholen en een digitaal aanbod.