Heb je een wild dier in nood gevonden?

Niet alle dieren die hulpbehoevend lijken, hebben ook daadwerkelijk hulp nodig.  Zo zijn jonge vogeltjes die het nest verlaten vaak een beetje onhandig en kunnen nog niet goed vliegen. Dit is volkomen normaal en ingrijpen is niet nodig. Een babykonijntje dat in het veld aangetroffen wordt gaat het zonder hulp niet redden, terwijl een babyhaasje in het veld juist met rust gelaten moet worden.

Het is lastig om in één overzicht duidelijk te maken wanneer hulp nodig is en wanneer dat juist schadelijk is. Daarom vragen we je om in geval van twijfel contact op te nemen met ons of het dichtstbijzijnde opvangcentrum om de situatie te bespreken.

Overleg eerst!

Let op: Overleg eerst en ga dan pas handelen. Sommige dieren kunnen namelijk niet meer teruggeplaatst worden als ze door mensen zijn aangeraakt. Door eerst te overleggen voorkomen we dat dieren ten onrechte naar een opvangcentrum moet worden gebracht.

Op het onderstaande overzicht vind je alle opvangcentra in Nederland. Kun je het dier niet zelf naar één van deze opvangcentra brengen? Bel dan 144 en de centralist verbindt je door met de dichtstbijzijnde dierenambulance.

Dier door de dierenambulance laten ophalen?

Als je een dier door de dierenambulance naar Avolare hebt laten brengen, kun je ons vragen hoe het nu met het dier gaat. Van de ambulancemedewerker heb je een ritnummer gekregen. Stuur ons een mail (via de contactpagina) en vermeld daarin het ritnummer. Zo kunnen wij het juiste dossier erbij pakken en je een update geven.

Let op: het kan even duren voor we een update geven. Het is erg druk en de zorg voor de dieren gaat voor.

WildopvangCentra 

Deze kaart is samengesteld door www.wildopvang.nl

Wil je meehelpen?

Een donatie doen en dus de hulp aan dieren steunen? Heel graag!

Jouw donatie zorgt ervoor dat we onder meer:


  • Zieke of door menselijk toedoen verwonde dieren kunnen helpen.
  • Educatie kunnen geven.
  • Kennis kunnen verzamelen en delen.
  • Mensen kunnen helpen.
Image Image Image Image