Ben je ook zo benieuwd welke verhalen er achter de Avolare-bestuursleden schuil gaan? Eén voor één zullen zij zich aan je voorstellen en leer je ze een beetje meer kennen.

De voorzitter Marjo Poulissen trapt af:

Ruim tien jaar geleden ben ik naar Renkum verhuisd, mede vanwege de mooie natuurlijke omgeving. Het is heerlijk om met mijn twee honden de natuur in te trekken. Er is hier bos, heide, uiterwaardengebied; een enorme afwisseling aan natuur waar ik me echt in thuis kan voelen.

De liefde voor de natuur en dieren is mij met de paplepel ingegoten. Vroeger hadden we veel dieren thuis, zoals hamsters, konijnen, krielkippen, tortelduiven, honden, maar ook wat meer bijzondere dieren zoals een hangbuikzwijn en een tamme witte kalkoen. Ook was er bij het huis van mijn opa en oma een dierenweitje met geiten. Eén van de bokjes was verstoten door zijn moeder en ik vond dat erg zielig. Mijn moeder had nog nadrukkelijk tegen oma gezegd dat ze erop moest toezien dat ik het arme geitje niet mee naar huis zou nemen. Toen ik na het bezoek aan mijn opa en oma met het geitje in mijn fietstas thuis kwam aanfietsen was echter niemand verrast. Ik heb het diertje in onze eigen tuin met een poppenfles grootgebracht en hem de naam Knobbeltje gegeven. Knobbeltje werd steeds groter en uiteindelijk heb ik hem met pijn in mijn hart naar de kinderboerderij gebracht. Toen ik hem enige tijd later opzocht en zag hoe goed hij het had was ik gerustgesteld.
Mijn opa was boswachter en ook zijn passie heeft bijgedragen aan mijn natuurliefde.

Het zorgen voor dieren heeft altijd in mij gezeten. Daarom heb ik mij een tijd geleden aangemeld bij de dierenambulance. Het werk sprak mij aan en ik kon er mijn passie voor dieren goed in kwijt. Maar ook werd mij duidelijk dat de noodzaak voor wildopvang in de omgeving groot was. Nadat ik bij de dierenambulance gestopt was werd ik benaderd om zitting te nemen in het bestuur van Avolare. Het initiatief interesseerde me destijds al enorm en toen ik mij verder verdiepte in de plannen werd mijn enthousiasme almaar groter.

Vanuit mijn werkzame leven heb ik expertise opgedaan op het gebied van projectmanagement en beleidsvorming binnen de goede doelen branche. Deze kennis zet ik nu in als bestuurder binnen onze organisatie en ik vind het leuk om zo mijn bijdrage te kunnen leveren. Het brede palet aan taken en doelstellingen van Avolare spreekt mij niet alleen erg aan maar daagt me ook uit.

Ik ben trots op hetgeen wat we in relatief korte tijd als stichting bereikt hebben en kijk uit naar de toekomst. Als voorzitter hoop ik de visie van Avolare uit te kunnen dragen en onze boodschap te verspreiden en zo meer mensen aan onze stichting te binden. We gaan er samen iets moois van maken!